Fototentoonstelling 'City Remixing' bij Academie Minerva

Groningen - Bij Academie Minerva in Groningen wordt donderdag 7 april om 17.00 uur de fototentoonstelling 'City Remixing' geopend.

Deze tentoonstelling gaat over de Oegandese hoofdstad Kampala, gezien door de ogen van 3 hedendaagse fotografen. De tentoonstelling is georganiseerd door het foto-expertisecentrum PriccaPractice van het lectoraat Image in Context van de Hanzehogeschool Groningen.

Relatie tot Kampala

De 3 fotografen hebben ieder een andere relatie tot de stad en reageren op verschillende manieren op historisch beeld, gemaakt in de verschillende decennia van de 20ste eeuw. Hiermee maken ze het mogelijk om na te denken over de beeldvorming van een Afrikaanse stad als Kampala in het bijzonder en de waarde en beperkingen van fotografisch beeld in het visualiseren van stedelijke ruimte in het algemeen.

Opening

Bij de opening van de fototentoonstelling geeft fotograaf Lard Buurman, die een boek samenstelde over Afrikaanse steden, een beeld van de inhoud van de tentoonstelling. Daarnaast wordt het vijfde deel van de door Andrea Stultiens gemaakte Ebifananyi-boekenreeks gepresenteerd, dat is gebaseerd op foto’s en memoires van Eng. M.W. Wambwa. De expositie loopt tot en met dinsdag 26 april.