Nieuwe naam wielerbaan Sportpark Corpus den Hoorn: Gerard Gibcusbaan

Groningen - Sportwethouder Paul de Rook heeft donderdagavond de nieuwe naam van de wielerbaan op Sportpark Corpus den Hoorn onthuld. De wielerbaan heet voortaan Gerard Gibcusbaan.

De Rook onthulde het straatnaambord bij de eerste wielerkoers van het seizoen op Sportpark Corpus den Hoorn. Deze wekelijkse wedstrijden worden dit jaar voor het eerst  zónder Gerard Gibcus verreden. De in september 2015 overleden Gibcus startte 40 jaar geleden met de organisatie van de wielerkoersen op Sportpark Corpus den Hoorn. Zijn dochter Karin heeft de organisatie overgenomen. Zij was er echter niet van op de hoogte dat de wielerbaan de naam van haar vader zou krijgen.

Koers voor niet-licentiehouders

De wekelijkse koersen op de Gerard Gibcusbaan zijn bedoeld voor niet-licentiehouders. Dit betekent dat iedereen mee kan doen en kan rijden voor het klassement. Grote sporters als Sven Kramer, Bauke Mollema en Annette Gerritsen reden in het verleden 1 of meerdere keren mee. Bij goede omstandigheden staan er regelmatig meer dan 150 renners aan het vertrek.