Oranje Fonds steunt project Groningen Plus met € 3000

Groningen - Het Oranje Fonds steunt Groningen Plus bij de uitvoering van het project ‘Ouderen in wijk, buurt en dorp’. Groningen Plus krijgt 3000 euro uit het fonds.

In het project 'Ouderen in wijk, buurt en dorp' vraagt Groningen Plus ouderen hoe het is om zelfstandig te wonen. Ouder worden gaat tegenwoordig immers anders dan vroeger. Er verandert veel en het verzorgingshuis is niet meer een vanzelfsprekende oplossing als het minder makkelijk gaat in het leven. Sommigen willen niet anders dan zelfstandig wonen, anderen lopen tegen praktische problemen op. Vragen genoeg. Wat verwachten ouderen bijvoorbeeld van andere wijkbewoners en organisaties in de buurt? Of kunnen ouderen terugvallen op een netwerk van buren, vrienden en familie?

Interviewen

Met de gift van het Oranje Fonds is Groningen Plus in staat ouderen in de stad-Groninger wijken Paddepoel en Selwerd te interviewen. Groningen Plus spreekt de resultaten van de gesprekken door met de betrokkenen. Het is de bedoeling de verzamelde ervaringen en inzichten vervolgens in de wijk te bespreken met andere bewoners en organisaties. Groningen Plus is een organisatie van plussers (50+ 60+ 70+) in stad en provincie Groningen.