Boels-Dolmans wint ploegentijdrit Energiewacht Tour

Groningen - Boels-Dolmans heeft woensdagavond de eerste etappe van de Energiewacht Tour, een ploegentijdrit over 11,3 kilometer met start en finish op de Vismarkt in Groningen, gewonnen.

De formatie van Danny Stam bleef wereldkampioen Canyon-Sram 20 seconden voor. Orica-AIS had nog een seconde extra nodig als derde.

Ellen van Dijk

Ellen van Dijk kwam bij Boels-Dolmans als eerste over de meet. de wereldkampioene van Florence 2013 start daarom donderdag in Winsum in de gele leiderstrui. "Het draaide vanaf het begin goed bij ons, maar je bent natuurlijk ook afhankelijk van hoe de tegenstand het doet. Maar het gevoel was goed, we hebben een efficiënte ploegentijdrit gereden waarbij we uiteindelijk met 4 rensters overbleven richting de finish. Ik heb zeker ambities om hier de eindzege te veroveren, start ook zaterdag in de individuele tijdrit met ambities. Als ook dat goed gaat, dan ben ik zeker kansrijk" weet Van Dijk.

Goed voor vertrouwen

Ploegleider Danny Stam van Boels-Dolmans was tevreden. "Het is onze eerste zege op dit onderdeel. We willen graag wereldkampioen ploegentijdrit worden en dan is dit zeker een stap in de goede richting. Al is deze tijdrit vanwege de lengte en de periode in het seizoen uiteraard niet te vergelijken. Het geeft geen garanties voor het WK, maar het is zeker goed voor ons vertrouwen."

Junior-vrouwen

Bij de junior-vrouwen won Restore. Kirstie van Haaften uit deze ploeg gaat aan de leiding na de eerste dag.

Groninger Gezinsbode