Flicks Internationaal Studenten Short Film Festival #7 in Groningen

Groningen - Het Usva theater in Groningen is van woensdag 20 tot en met vrijdag 22 april toneel van het 7de Flicks Internationaal Studenten Short Film Festival.

Flicks is een jaarlijks filmfestival dat wordt georganiseerd voor en door (inter)nationale studenten. Het festival biedt filmstudenten van over de hele wereld de mogelijkheid om hun korte (niet langer dan 20 minuten) films te laten zien op het grote scherm. Een professionele jury en het publiek bepalen welke film de Flicks Award van 2016 wint.

Programma

Het programma begint steeds om 20.30 uur. Het programma wordt elke dag in 2 filmblokken van ruim drie kwartier opgedeeld. De films komen onder andere uit Australië, Mexico, de Verenigde Staten, Polen en Zuid-Korea. Tussen de filmvertoningen door is er een pauze waarin, onder het genot van een hapje en een drankje, over de films gediscussieerd kan worden. Verder zijn er muzikale optredens van een singer-songwriter-duo.

Kaartverkoop

De kaarten kosten 6 euro per avond (studenten met een geldige studentenpas betalen 4 euro) en zijn verkrijgbaar via www.usva.nl en aan de deur (Munnekeholm 10).