'Bekentenissen van een stille man' bij Uitgeverij Aspekt

Groningen - Bij Uitgeverij Aspekt is het boek 'Bekentenissen van een stille man' verschenen. Dit boek is geschreven door Ron van Hasselt uit Groningen.

Ron van Hasselt (1947) schreef eerder het in 2012 bij Profiel verschenen 'De oorlog van mijn vader' en het in 2014 eveneens bij Profiel verschenen 'Afscheid in Malchow'. Anders dan in deze boeken, waagt hij zich in 'Bekentenissen van een stille man' deels aan fictie.

Henri en Henriëtte van Hasselt

Het boek gaat over Henri en Henriëtte van Hasselt. Zij waren op 5 september 1942 nauwelijks een jaar getrouwd, toen ze werden gearresteerd. Binnen de familie werd hier nauwelijks over gesproken. Daarom wist Ron, de ik-figuur van het op feiten gebaseerde verhaal, eigenlijk niet veel meer dan dat Henri een oom was die 'niet was teruggekeerd'.

Stille man

Door een onverwachte vondst komt hij meer op het spoor. Stap voor stap worden de gebeurtenissen uit de oorlogsjaren gereconstrueerd. Vervolgens komt steeds nadrukkelijker een 'stille man' naar voren. Een man die een cruciale rol speelde bij de onderduik van Henri en Henriëtte. 'Bekentenissen van een stille man' Ron van Hasselt ISBN: 9789461539069