Amsterdam Sinfonietta met Rufus Wainwright naar De Oosterpoort

Groningen - Amsterdam Sinfonietta komt 4 januari 2017 met Rufus Wainright naar De Oosterpoort  in Groningen. Het enige professionele strijkorkest doet dat in het kader van 'Breder dan klassiek'.

In deze concertreeks werkt het orkest samen met artiesten van buiten de klassieke wereld. Elk jaar weer zorgt de kruisbestuiving, met in eerdere edities onder anderen Patrick Watson, Bobby McFerrin, Wende en De Dijk, voor uitverkochte zalen.

Rufus Wainwright

Rufus Wainwright is één van de belangrijkste songwriters van deze tijd. Hij valt op door zijn bohemian lifestyle en mix van theatrale pop, vaudeville, jazz en folkmuziek. Wainwright heeft ook een passie voor opera en klassieke muziek. Voor 'Shakespeare 400 jaar' schreef hij de muziek bij 9 sonnetten van Shakespeare, verzameld op zijn nieuwste album 'Take All My Loves' dat in april verschijnt.

Amsterdam Sinfonietta

Amsterdam Sinfonietta is in 1988 opgericht. Het strijkorkest staat onder leiding van artistiek leider Candida Thompson en wordt geroemd om zijn innovatieve programmering en hechte samenspel. Meer informatie: de-oosterpoort.nl.