Brandweerwedstrijd in stad Groningen

Groningen - Het Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité (ABWC) van Brandweer Groningen heeft voor zaterdag 2 april een brandweerwedstrijd georganiseerd.

Brandweerkorpsen uit onder andere de regio Groningen strijden om 1 van de 3 plekken in de volgende ronde. In deze volgende ronde strijden de deelnemende korpsen voor deelname aan het Nederlands Kampioenschap. Het uiteindelijke doel van deze wedstrijden – de zogenaamde vaardigheidstoetsen - is het bevorderen van de vakbekwaamheid van de brandweermensen. Brandweerlieden uit heel Nederland worden in teamverband getoetst op veilige werkwijzen, vaardigheden en kennis van het brandweervak. Vaardigheidstoetsen zijn geënsceneerde, maar zeer realistisch vormgegeven brand- en/ of ongevalscenario's. Het ABWC neemt de toetsten in competitieverband af.

Publiek

Belangstellenden zijn welkom de deelnemers aan te moedigen. Zij dienen zich daarvoor te melden op de kazerne aan de Sontweg (parkeren achterop het parkeerterrein van IKEA). Vervolgens worden ze naar de wedstrijdlocatie verwezen. De wedstrijd start om 08.00 uur en duurt tot 17.00 uur. Meer informatie: www.abwc.nl