RUG met Flying Dutchman in Race of the Classics

Groningen - Een 24-koppig team van de Rijksuniversiteit Groningen doet vanaf maandag 4 april met de Flying Dutchman mee aan de Race of the Classics.

Dit is een wedstrijd tussen klassieke zeilschepen, bemand door studenten uit het hele land. Ruim 500 studenten, verdeeld over 18 teams, gaan proberen in wedstrijdverband zo snel mogelijk van en naar havens in Nederland, België en Engeland te zeilen. Inge-Marit Toeter is bestuursvoorzitter van Team Rijksuniversiteit Groningen. Zij ziet met vertrouwen uit naar de Race of the Classics. "Het team bestaat uit mensen die wedstrijdzeilen en mensen die nog nooit gezeild hebben, een leuke combinatie die voor een mooie week gaat zorgen." Groningen vaart de 'Rees' zoals de wedstrijd onder de studenten wordt genoemd, op de Flying Dutchman. "De Flying Dutchman is een mooi schip waar we prachtig op kunnen zeilen", weet Toeter.

Start van de ‘Rees’

Het startschot voor de 'Rees' wordt maandag 4 april gegeven in de Veerhaven van Rotterdam. Vervolgens laten de klassieke zeilschepen de Erasmusbrug achter zich laten zetten ze koers naar de eerste bestemmingshaven.