Urban Trail in Groningen: laatste kans om in te schrijven

Groningen - De Groninger binnenstad vormt zondag 3 april het decor voor de eerste Urban Trail in Nederland. Inschrijven kan nog tot en met zaterdag 2 april 12.00 uur via www.urbantrail-groningen.nl. Er geldt een maximum van 2000 deelnemers.

Stadshistoricus Beno Hofman verzorgt om 9.30 uur het startschot. Het ongeveer 10 kilometer lange parcours van deze loop voert onder andere door de Martinitoren, de Der Aa-kerk, Hotel Prinsenhof en Grand Café Drie Gezusters.

Entertainment

Onderweg is volop entertainment. In de muziekkoepel in het Noorderplantsoen staat het koor Jong Vocaal Groningen klaar voor de lopers, in de Parkeergarage Boterdiep zorgt dweilorkest T is ook niks voor muzikale motivatie en in de Prinsentuin staan The Myles Brothers met hun doedelzak. Bij het Groninger Museum staan 2 singer-songwriters van de Groninger Songwriter Circle’, in de Der Aa-Kerk klinkt het koor Canta Libre en in de parkeergarage van de Ossenmarkt zorgt een dj van DJ events voor opzwepende muziek. Daarnaast hebben De Drie gezusters, News Café en Albertus Magnus entertainment op hun eigen locaties.

Ontbijt bij finish

Deelnemers krijgen na de finish een medaille en een heerlijk ontbijt aangeboden op de Ossenmarkt.