Media Markt Groningen gaat elektrische fietsen verkopen

Groningen - Consumenten kunnen vanaf maandag 4 april bij Media Markt Groningen Sontplein terecht voor de aanschaf van een elektrische fiets.

De retailer wil het grootste en breedste assortiment elektrische fietsen tegen een scherpe prijs aanbieden. Om te testen of dat aanbod aanslaat, start Media Markt maandag 4 april met de verkoop van e-bikes in 6 fysieke winkels en in de webshop. Naast Media Markt Groningen Sontplein starten ook Media Markt Rotterdam Centrum, Roermond, Middelburg, Arnhem en Hoorn met de verkoop van E-bikes.

Reparatie

In lijn met de service-gedachte van Media Markt kunnen klanten ook na de aankoop rekenen op deskundig advies, service en ondersteuning. De elektronicaketen staat zelfs paraat voor reparatie in de winkel, aan huis of onderweg. Ook is het mogelijk om de e-bike 2 weken gratis uit te proberen. In de winkel komen testmogelijkheden, waaronder op loopbanden met virtuele schermen.

Logische stap

Zo’n 70 % van de waarde van e-bikes ligt bij de accu en de motor. Daarnaast duurt het niet lang meer totdat het heel normaal is om je smartphone of tablet erop aan te sluiten om zo te kunnen navigeren, handsfree te bellen, je telefoon op te laden, je verlichting en sloten op afstand te bedienen, een melding te ontvangen als er iemand aan je e-bike rommelt of een melding te krijgen als de accu leeg of opgeladen is. De kennis die elektronica-aanbieder Media Markt heeft over alles met een stekker, kunnen consumenten die een elektrische fiets zoeken straks goed benutten. Media Markt ziet zijn intrede in deze markt daarom als een logische stap. De populariteit van e-bikes neemt in razend tempo toe onder een steeds bredere doelgroep, vertelt vestigingsdirecteur Harry Werkman van Media Markt Groningen. “Jongeren gaan er mee naar school, zakenlui stappen op de e-bike naar hun werk of afspraak en anderen gebruiken de elektrische fiets puur voor recreatie.” In tegenstelling tot webshops en kleinere fietsenzaken heeft Media Markt de ruimte en de mogelijkheid om in 1 winkel voor al deze segmenten een ruime keuze aan e-bikes aan te bieden. “We hebben consumenten veel te bieden op dat vlak,” aldus Werkman.