Open huis en veiling voor hb-afdeling Groningse Schoolvereniging

Groningen - De afdeling voor hoogbegaafde leerlingen van de Groningse Schoolvereniging (GSV-HB) houdt dinsdag 5 april open huis.

De GSV onthult bij deze gelegenheid de nieuwe naam voor deze speciale afdeling. Daarnaast veilt Stichting Vrienden van GSV-HB 3 bijzondere items voor de financiering van deze speciale afdeling: het schaatspak waarmee Sven Kramer in 2015 het WK Allround won en 2 schilderijen van kunstenares Lyubov Vasil. Sven Kramer: “Ik doneer dit pak omdat kinderen de kans moeten krijgen om hun talent te ontwikkelen. En dat kan op deze voltijd hoogbegaafdheidsafdeling.” Kunstenares Lyubov Vasil doneert 2 grote schilderijen, omdat de kinderen momenteel werken met het thema ‘Beeldende kunst’. De veiling op de website van Stichting Vrienden van GSV-HB is al geopend. De veiling sluit tijdens het open huis.

Vrijwillige financiële bijdrage

Stichting Vrienden van GSV-HB houdt de veiling omdat dit type onderwijs geen financiële ondersteuning vanuit de overheid krijgt. Ouders betalen een vrijwillige financiële bijdrage. Deze bijdrage is echter niet volledig dekkend. Stichting Vrienden van GSV-HB probeert het financiële tekort met acties en donaties aan te vullen.

Open huis

De hoogbegaafden (hb-)afdeling van de GSV verhuisde in januari naar de Hora Siccemasingel 206. De afdeling kon daar naar 4 groepen uitgebreid worden. In september 2016 start een vijfde groep, waarmee het totaal aantal leerlingen op circa 110 komt. Dinsdag 5 april onthult de GSV de nieuwe naam voor de hb-afdeling. Dat geberut om 16.45 uur. Aansluitend (17.00 - 19.00 uur) is een open huis, waarin de leerlingen laten zien waar en hoe ze de afgelopen maanden gewerkt hebben aan het thema kunst. Ook treden kinderen op en kunnen bezoekers zich laten informeren over het hoogbegaafdheidsonderwijs.