Cursus hardlopen bij Lopenenzo

Groningen - Lopenenzo geeft onder de noemer 'Vitaliteit, gezonde(re) leefstijl en hardlopen in Groningen en Drenthe' hardloopcursussen in de provincies Groningen in Drenthe.

De cursus wordt ook in de stad Groningen aangeboden. Deelnemers leren in kleine groepen de basis van efficiënt hardlopen, waarbij de beleving centraal staat.

Nieuwe cursussen

In de eerste week van april gaan nieuwe cursussen van start. Alle cursussen duren 10 weken en vinden plaats in de avonduren. Zowel absolute beginners als 'herintreders' kunnen zich aanmelden. Zij werken toe naar 30 minuten aaneengesloten hardlopen. Dit staat gelijk aan 4 à 5 kilometer. Aan de hand van een beproefd en verantwoord schema wordt 3 keer per week getraind, waarvan 2 keer onder begeleiding van een gediplomeerde trainer.

Gevorderden

"Voor wie minimaal 30 minuten achterelkaar kan hardlopen, is een groep voor gevorderden de ideale opstap naar het volle uur. Naast het uitbouwen van je conditie wordt aandacht besteed aan verschillende trainingsvormen, looptechnieken en motivatieprocessen", vertellen de trainers Hink Slagter en Karel Jonker. Het cursusaanbod van Lopenenzo sluit aan op het lokale en regionale verenigingsaanbod. "Nadat je in kleine groepen met één van onze vaste trainers in een afgebakende tijd je doel hebt bereikt, kun je kiezen voor een vervolgcursus, zelfstandig lopen of aansluiten bij een hardloopvereniging in de regio."

Woodcamps

Lopenenzo ondersteunt hardlopers met bootcamptrainingen, ofwel 'Woodcamps'. "Met deze spierversterkende oefeningen in de buitenlucht zoek je, vind je en verleg je grenzen", weet Slagter. "We zijn laagdrempelig en we bedienen graag mensen die bewust aan hun vitaliteit willen werken.” Ook niet-hardlopers kunnen aansluiten bij de Woodcamps. Aanmelding: info@lopenenzo.nl. Meer informatie: www.lopenenzo.nl