Skills Talents: brons voor Groninger Grizzlies

Groningen - De Groninger Grizzlies heeft de bronzen medaille gewonnen tijdens de nationale finale van Skills Talents, de teamvakwedstrijden voor laatstejaars vmbo'ers.

De ontknoping van het kampioenschap vond donderdag plaats bij Deltapark Neeltje Jans in Zeeland. Hier streden 303 leerlingen om het Nederlands kampioenschap in hun vakrichting. Er waren 11 vakwedstrijden die aansluiten op het vmbo, zoals voertuigentechniek, ICT, economie en tuinaanleg.

Provincieteam

De prijsuitreiking bestond uit 2 categorieën: die van 'beste provincieteam' en die van 'beste school per wedstrijdrichting'. De Groninger Grizzlies won brons als provincieteam. De gouden medaille werd een prooi voor de Zuid-Holland Hawks. De Gelderland Giants behaalde zilver. Score per wedstrijdrichting Groninger Grizzlies:
  • Bouwen, Wonen & Interieur: 9e plaats - Gomarus College, Groningen
  • Economie: 8e plaats - Ubbo Emmius, Stadskanaal
  • Elektrotechniek: brons - Gomarus College, Groningen
  • Horeca: zilver - Zernike College, Groningen
  • Media & Vormgeving: 5e plaats - Zernike College, Groningen
  • Zorg & Welzijn: 4e plaats - Ubbo Emmius, Stadskanaal

Tv-studio runnen

Alle wedstrijddeelnemers moesten samen een fictieve tv-studio runnen. De vakteams hadden ieder een eigen taak. De bloemisten zorgden voor een kleurrijke aankleding, de acteurs werden gestyled door het team van zorg en welzijn, de elektrotechnici regelden het licht en geluid, de horeca-crew zorgde voor de catering en de vormgevers maakten een promo voor het televisieprogramma.

Skills Talents

Skills Talents wordt georganiseerd om de passie voor vakmanschap te stimuleren, het beroepsonderwijs te promoten én jongeren een bijzondere leerervaring te geven. De elfde editie van Skills Talents is gerealiseerd met ondersteuning van de ministeries van OCW en EZ en vele partners uit het onderwijs en bedrijfsleven. De finale is tot stand gekomen in samenwerking met mbo-school Scalda en het Zeeuwse bedrijfsleven. Zie voor een overzicht van alle deelnemende scholen en uitslagen: www.skills-talents.nl/wedstrijduitslagen.