iii presenteert 'In Praise Of Shadows' in Groningen

Groningen - iii presenteert van 31 maart tot en met 23 april 'In Praise Of Shadows' in SIGN, Academie Minerva, De GYM en de openbare ruimte in Groningen.

iii (instrument inventors initiative collective) is een internationaal kunstenaarsplatform. iii maakt, presenteert en promoot radicaal interdisciplinair werk dat de grenzen van muziek, beeldende kunst, theater en mediaontwerp overschrijdt.

In Praise of Shadows

'In Praise of Shadows' heeft het klassieke essay van Junichiro Tanizaki over Japanse esthetiek als inspiratiebron. Junichiro Tanizaki beschrijft niet alleen esthetiek ,waarbij hij zich concentreert op de schoonheid van het donker en de schaduw in de Japanse traditie, maar pleit er ook voor om nieuwe technologieën te combineren met oude materialen en gewoontes. De werken van iii volgen een soortgelijke aanpak. Een zorgvuldige selectie van materialen, eenvoudige vormen en persoonlijke combinaties van nieuwe en oude technologieën beogen uit te nodigen de zintuigen open te stellen, ruimte te creëren met onze lichamen en deze actief te verkennen.

4 onderdelen

'In Praise of Shadows' bestaat uit 4 onderdelen:
  • 31 maart & 1 april: Radiesthetic workshop in samenwerking met Academie Minerva door Dewi de Vree & Patrizia Ruthensteiner.
  • 2 april 20.00 uur in De GYM: No Patent Pending #21, performance avond uit een reeks van nomadische performances.
  • 3 tot en met 23 april in SIGN: 'In Praise of Shadows', een tentoonstelling met performances, installaties, kostuums, video's.
  • Openingen 3 april 16.00 uur in SIGN.