ANWB en gemeente Groningen zamelen kinderfietsen in

Groningen - De ANWB en gemeente Groningen roepen inwoners, verenigingen, scholen, sportclubs en bedrijven op om fietsen in te zamelen voor het ANWB Kinderfietsenplan voor kinderen vanaf 6 jaar tot 18 jaar.

De fietsen kunnen van 18 tot en met 23 april worden ingeleverd op de Vismarkt of bij 1 van de andere inzamelpunten die op de website van de ANWB staan vermeld. De fietsen gaan naar kinderen uit arme gezinnen die zich geen fiets kunnen veroorloven.

Fietsregeling

1 van de regelingen van het Kindpakket in Groningen is de fietsregeling. Alle kinderen tussen 6 en 18 jaar uit minimagezinnen kunnen een tweedehands fiets aanvragen bij Stichting Leergeld. Dankzij deze fietsregeling komen de tweedehands fietsen terecht bij arme kinderen.

Armoede

In de stad Groningen groeit 1 op de 5 kinderen in armoede op. In sommige wijken is dit zelfs 1 op de 3 kinderen. "Armoede betekent onvoldoende eten, geen winterjas en ook geen geld voor een fiets om bijvoorbeeld bij klasgenoten te kunnen spelen", weet wethouder Mattias Gijsbertsen. "Groningen is een stad waar alle kinderen de kans moeten krijgen om mee te doen. Want kinderen kiezen niet voor de omstandigheden waarin ze geboren worden.’

ANWB Kinderfietsenplan

Het Kinderfietsenplan is een initiatief van de ANWB. Landelijk zijn de eerste 500 fietsen begin dit jaar via Nationaal Fonds Kinderhulp uitgedeeld aan kinderen uit gezinnen die te weinig geld hebben om een fiets aan te schaffen.