Ontwikkelaars van start in Tersluis, de nieuwe wijk van Meerstad

Meerstad - De partijen Dura Vermeer Bouw Hengelo B.V., Nijhuis Bouw B.V., Ter Steege Bouw Vastgoed Hardenberg B.V. en Kroon kennisteam hebben woensdag de contracten ondertekend voor de realisatie van de eerste woningen in Tersluis, de nieuwe wijk van Meerstad.

Wethouder Roeland van der Schaaf en Bureau Meerstad, de partij die uitvoering geeft aan de plannen en verantwoordelijk is voor onder meer de verkoop van vrije kavels in het gebied, heetten de partijen van harte welkom.

Tersluis

Roeland van der Schaaaf: “Tersluis is een plek waar je kunt wonen met veel ruimte en groen om je heen. Daarvoor staat de ligging aan het Woldmeer, met het park en de vaarverbinding, garant. Daarnaast hebben de toekomstige bewoners een ruime keuze als het gaat om het type woning en de duurzaamheid hiervan.”

Woningtypen

Potentiële kopers kunnen niet alleen kiezen uit verschillende woonsferen, maar ook uit allerlei (energiezuinige en gasloze) woningtypen. Er komen rijwoningen, halfvrijstaande of geheel vrijstaande woningen en waterwoningen. Daarnaast zijn er mogelijkheden om een eigen huis te bouwen en worden voor het eerst appartementen aangeboden in Meerstad.

Start verkoop

Tersluis wordt in 2 fasen ontwikkeld. In totaal worden circa 380 woningen en vrije kavels aangeboden. De voorverkoop van de eerste 113 woningen en kavels gaat zaterdag 2 april van start. Belangstellenden zijn die dag tussen 13.00 en 16.00 uur in het informatiecentrum Meerstad.

Park

Aan de rand van Tersluis wordt een groot park gerealiseerd. Daarnaast krijgen sport, spel, cultuur en (buurt)festivals er de ruimte en komt er op termijn een horecavoorziening.