Studenten maken documentaire over Stichting Wiesje

Dalen - Veerle Gnodde maakt samen met haar studiegenoten een documentaire over Stichting Wiesje. Veerle was in 2013 nog Miss Summer in haar voormalige woonplaats Dalen.

Gnodde (20) woont vandaag de dag in Groningen. Samen met onder meer Annemarijn de Boer en Wessel Damman - allen vierdejaars studenten communicatie aan de Hanzehogeschool in Groningen - volgt de twintiger de specialisatie mediastiek. Het drietal maakt een documentaire over en voor Stichting Wiesje, waarvoor Gerda Havertong het initiatief nam. De stichting is er om kennis over te dragen en voorzieningen te realiseren voor Surinamers met dementie. De studenten willen met de beelden geïnteresseerden informeren over dementie in Suriname. Daarnaast willen de jongelingen meer bekendheid geven aan Stichting Wiesje.

Journalistiek

Wel is er geld nodig en dus ook sponsoren. De Boer, Damman en Gnodde - de Drentse is nog zoekende en denkt erover in de journalistiek te gaan werken - houden daarom acties om de kas van het filmproject te spekken. Elke donatie van 10 euro is goed voor een gesigneerde foto van Havertong en de documentairemakers. De beelden in Suriname worden in mei - de studenten vertoeven ruim drie weken in Zuid-Amerika - gefilmd. De vuurdoop van de documentaire is voor genodigden: begin juli in het Groninger Forum. Meer informatie staat op www.facebook.com/projectwiesje. Daar staan ook de tegenprestaties - bij een donatie - door het drietal.