Inloopmiddag schuldhulppreventie bij Leger des Heils

Groningen - Het Leger des Heils in Groningen is gestart met een inloopmiddag schuldhulppreventie. Deze inloopmiddag is op donderdagmiddag (13.30 - 15.30 uur) in het gebouw aan de Dirk Huizingastraat 15/17.

"Het Leger des Heils wil er zijn voor mensen die het gevoel hebben niet erbij te horen", verklaart het Leger des Heils. "Wij doen dat onder andere door laagdrempelige en ongedwongen inloopmiddagen te organiseren waar iedereen welkom is en vragen kan stellen."

Schulden leiden tot isolatie

"Uit de gesprekken tijdens deze inloopmiddagen blijkt soms dat mensen het gevoel hebben dat ze niet erbij horen en niet mee kunnen doen omdat ze schulden hebben. Schulden leiden meer dan eens tot isolatie. Er rust een taboe op waardoor mensen er maar moeilijk over durven te praten of hulp durven te zoeken."

Schuldpreventiemaatje

Het Leger des Heils in Groningem is bovendien op zoek naar zogenaamde schulpreventiemaatjes. "Een aantal jaren geleden is het Leger des Heils in Emmen gestart met een project waarbij mensen die aangeven schulden te hebben, worden begeleid op weg naar schuldhulpverlening." "Dat wil zeggen dat ze worden gekoppeld aan een ‘maatje’ die samen met hen kijkt naar de schuldenlast, de eerste contacten legt met de schuldeisers en de voorbereidingen treft om de aanvraag schuldhulpverlening in orde te maken. Deze maatjes zijn getrainde vrijwilligers. Mensen die in hun vrije tijd andere mensen op weg helpen naar een beter, en schuldenvrij leven." Meer informatie/ aanmelding: 06-41558568.