'Echo, verhalen over de liefde' in de kerk van Leegkerk

Groningen - De Groninger poppenspeler, theatermaker en kunstenaar Vincent Alders staat zondag 3 april met 'Echo, verhalen over de liefde' in de kerk van Leegkerk.

'Echo, verhalen over de liefde' is een voorstelling voor volwassenen met poppen, maskers, video en muziek. Het verhaal is gebaseerd op Griekse mythen, verhalen die al een paar duizend jaar een inspiratiebron zijn voor kunst, muziek, literatuur, dans en theater.

Pygmalion

Het verhaal van Pygmalion gaat over de beeldhouwer die iedere dag weer probeert om het mooiste kunstwerk ooit te maken. Hij woont alleen, want hij kan geen enkele vrouw vinden die voldoet aan zijn hoge eisen. Als hij zijn ideale vrouw uit steen hakt wordt hij verliefd op haar. Maar eenmaal door de goden tot leven gewekt verlaat zij hem. Na korte tijd van verdriet gaat hij weer hakken aan het mooiste beeld ooit.

Narcissus

Het verhaal van de wrede Narcissus vertelt hoe hij stapelverliefd wordt op zichzelf en sterft van liefdesverdriet. En over het spiegelende water, dat reinigt, leven brengt en vernietigt en waarin wonderschone nimfen ons verleiden. Alle verhalen gaan over de godin van de liefde, Afrodite, die vriendelijk glimlacht, maar die slaapt met de god van de oorlog.

Vincent Alders

Vincent Alders richtte in 1984 Fa Tip Top Kindertheater op, in 1992 opgesplitst in de Citadel en Holle Vaten Theater. Hij werkte als acteur/ poppenspeler voor het Ro Theater en organiseerde samenwerkingsprojecten met kunstenaars uit verschillende disciplines. Ook speelde hij bij het New Victory Theatre New York en het Schauspielhaus Erfurt. Alders is docent beeldend theater en theatervormgeving op de Hogeschool Leeuwarden en ontwikkelt workshops voor het onderwijs. Naast zijn werk voor andere theatergezelschappen, ontwikkelt en speelt hij solovoorstellingen geënt op verhalen uit de Griekse mythologie. De voorstelling begint om 15.30 uur. Entree: 10 euro (tot en met 21 jaar € 8). Kaarten: www.blgroningen.nl/agenda

Groninger Gezinsbode