RUG en Energy Academy Europe lanceren tweede cursus over energietransitie

Groningen - Rijksuniversiteit Groningen en Energy Academy Europe starten maandag 25 april met de tweede editie van de Massive Online Open Course (MOOC) over energietransitie. De eerste editie van de MOOC had ruim 4000 deelnemers van over de hele wereld.

In de interactieve online cursus 'Solving the Energy Puzzle' delen 6 docenten van 5 faculteiten binnen de Rijksuniversiteit Groningen hun kennis over de energietransitie. Technische, juridische, economische, ruimtelijke en psychologische aspecten van de energietransitie komen daarmee aan bod. De MOOC is toegankelijk voor zowel studenten als professionals. Meedoen is gratis.

Programma

De cursus begint met een online lecture van prof. dr. André Faaij, wetenschappelijk directeur van Energy Academy, over de noodzaak van de energietransitie en de integrale aanpak van het wereldwijde energiesysteem. In de daaropvolgende 3 weken zullen prof. dr. ir. Gerard Dijkema, prof. mr. dr. Martha Roggenkamp en prof. dr. Machiel Mulder de technische, juridische en economische aspecten van de energietransitie aan bod brengen. Deze aspecten zijn onder andere de complexiteit van energiesystemen, basisbeginselen van het energierecht en de economische effecten van het beleid rondom de energietransitie. Vervolgens zullen dr. Christian Zuidema en prof. dr. Linda Steg uitweiden over ruimtelijke en psychologische aspecten van duurzame energiesystemen. In de laatste week zullen de studenten hun verworven kennis en vaardigheden toepassen bij het analyseren van een hedendaagse uitdaging in de energietransitie in hun eigen land.

7 weken

Gedurende de 7 weken van de cursus zijn de studenten bezig met video's, artikelen, discussies en quizzen. Ook zullen de deelnemers hun visie op energietransitie en duurzaamheid delen met hun medestudenten. Meer informatie: energyacademy.org