Opleidingen FC Groningen en SC Cambuur zelfstandig verder

Groningen - De opleidingen van FC Groningen en SC Cambuur gaan met ingang van het seizoen 2016/2017 beide zelfstandig verder. Dat meldt FC Groningen op zijn website.

Het bondsbestuur van de KNVB heeft toestemming gegeven voor het beëindigden van de gezamenlijke Regionale Voetbal Opleiding Groningen/ Cambuur. De Regionale Voetbalopleiding (RVO) Groningen werd op 1 juli 2009 opgericht toen de jeugdopleidingen van FC Groningen en het toenmalige BV Veendam werden samengevoegd. Medio 2010 werd de opleiding van SC Cambuur toegevoegd aan het samenwerkingsverband. Per 2013 viel SC Veendam door het faillissement weg uit de RVO Groningen/ Cambuur.

Zelfstandig

Na 6 seizoenen hebben FC Groningen en SC Cambuur met wederzijds goedvinden besloten hun opleidingen weer zelfstandig voort te zetten. Vanaf 2016/ 2017 zullen de teams van beide voetbalclubs weer zelfstandig deelnemen aan de diverse jeugdcompetities. De beide clubs hebben afspraken gemaakt over de toekomstige verdeling van solidariteitsbijdragen, poolvergoedingen en opleidingsvergoedingen van spelers die tussen medio 2010 en medio 2016 in de gezamenlijke RVO actief zijn geweest.

Teams

FC Groningen A1, B1, C1, D1 en D2 zullen hun plek behouden in de competitie, net als SC Cambuur C1 en D1 dat doen. SC Cambuur zal een A1 en B1 aan de opleiding toevoegen. Deze beide teams zullen in beginsel starten in de vierde divisie voor A- en B-junioren. Jong FC Groningen strijdt momenteel om deelname aan de nieuwe landelijke Tweede Divisie, en mogelijk de Jupiler League in 2016/ 2017. SC Cambuur 2 blijft actief in de Reservecompetitie op maandagavond.