Koen Castelein (D66) verlaat Groninger gemeenteraad

Groningen - Koen Castelein van D66 stopt per 20 april als raadslid van de gemeente Groningen. Dit vanwege een nieuwe functie in Baarn. Hij wordt opgevolgd door Tom Rustebiel.

“De nieuwe functie die ik ga bekleden laat zich qua uren niet niet combineren met het raadswerk", vertelt Castelein. "Dan kan ik niet meer het raadslid zijn dat ik wil zijn. Bovendien zal ik vanwege de reistijd moeten verhuizen naar een andere gemeente. Vandaar mijn besluit." "Ik neem wél afscheid met een dubbel gevoel. Want ik kijk met veel enthousiasme uit naar mijn nieuwe functie. Maar tegelijkertijd heb ik het ook altijd een grote eer gevonden om de inwoners van deze stad te vertegenwoordigen en heb ik het raadswerk altijd met veel plezier gedaan. ”

Even slikken

D66-fractievoorzitter Jetze Luhoff: “Het is slikken als iemand zoals Koen afscheid neemt van de raad en onze fractie. De afgelopen jaren heeft hij zich laten zien als een echte dossiervreter met politiek gevoel én verbindend vermogen. Een zeldzame en uiterst waardevolle combinatie.”

Raadsvergadering

Castelein zwaait af als raadslid in de raadsvergadering van 20 april. In dezelfde vergadering wordt zijn opvolger Tom Rustebiel beëdigd. Hij voert sinds juni vorig jaar al af en toe het woord namens D66 in de raadscommissie beheer en verkeer.