Mandy Bossinga wint Junior Sommelier Award Duitse Wijn 2016

Groningen - Mandy Bossinga uit Groningen heeft maandag de Junior Sommelier Award Duitse Wijn 2016 gewonnen. De Noorderpoort Euroborg-studente werd hiermee de vijfde winnaar van deze award.

Deelname aan de strijd om de de Junior Sommelier Award Duitse Wijn 2016 stond open voor horecastudenten op niveau 3 (zelfstandig werkend gastheer/ gastvrouw en aankomend gastronoom). Via voorselecties op de regionale opleidingscentra plaatsen 11 deelnemers zich voor de finale in NH Hotel Utrecht.

Wijnen proeven

Daarin moesten ze een theoretische test doen, 12 Duitse wijnen proeven en in een individuele proef hun kennis over Duitse wijn etaleren. Tot slot werd een gerecht geserveerd en moesten de studenten, in 5 minuten tijd, 4 wijnen proeven en beargumenteren welke wijn volgens hen het beste bij het gerecht paste.

Masterclass

De jury, bestaande uit René van Heusden (Perswijn.nl), Regina van der Mey, Heleen Boom en Alain Jacobs, weest Mandy Bossinga aan als winnaar. Zij verdient hiermee, naast de titel, een geheel verzorgde 5-daagse masterclass in Duitsland.