Beatrix Kinderziekenhuis UMCG krijgt kinderadviesraad

Groningen - Kinderombudsman Marc Dullaert installeert donderdag 24 maart de kinderadviesraad van het Beatrix Kinderziekenhuis van het UMCG.

Dit is een raad van kinderen die medewerkers van het Beatrix Kinderziekenhuis helpt de wensen, ervaringen en behoefte van kinderen te bewaken en bekend te maken, en de kindgerichtheid te vergoten.

Kind-perspectief

Doel van de kinderadviesraad is de zorg voor en het verblijf van zieke kinderen in het Beatrix Kinderziekenhuis te verbeteren. Vanuit hun kind-perspectief kijken de kinderen in de raad naar onderwerpen en bespreken ze situaties die hen bezighouden. Op deze manier helpen ze mee om wensen, ervaringen en behoefte van kinderen te verhelderen en hun rechten te bewaken. De kinderadviesraad gaat regelmatig in overleg met het managementteam van het Beatrix Kinderziekenhuis waardoor de kindgerichtheid van de zorg kan verbeteren. Hiermee kan het UMCG de zorg (nog) beter laten aansluiten op de behoeften van kinderen.

15 kinderen

In de kinderadviesraad zitten 15 kinderen tussen 7 en 18 jaar oud. De raad komt 4 keer per jaar bij elkaar en adviseert het managementteam van het Beatrix Kinderziekenhuis gevraagd en ongevraagd. De kinderadviesraad wordt begeleid door een orthopedagoog.