Kevin Frieling naar Europese finale Skills Heroes

Groningen - Kevin Frieling van Noorderpoort Automotive & Logistiek in Groningen heeft zich geplaatst voor de Europese finale van Skills Heroes.

Dit werd zaterdag bekendgemaakt tijdens de finale van deze vakwedstrijd voor mbo-studenten in de Amsterdam RAI. In totaal hadden zich vanuit Noorderpoort 4 studenten geplaatst voor de finale in de Amsterdam RAI. Richard Nijboer, ook van Noorderpoort Automotive & Logistiek, won in zijn categorie zilver.

Europese finale in Zweden

De winnaars van de Skills Heroes-finale vertegenwoordigen Nederland tijdens de Europese kampioenschappen die van 1 tot en met 3 december 2016 worden gehouden in het Zweedse Göteborg. Richard Nijboer valt met zijn zilver net buiten de boot en moet deze trip naar Scandinavië aan zich voorbij laten gaan. Noorderpoort wordt daarentegen wel vertegenwoordigd door Kevin Frieling.

Skills Heroes

Skills Heroes zijn dé nationale vakwedstrijden voor mbo’ers. Dit jaar deden 56 mbo-scholen mee in 34 vakrichtingen. Alle finalisten mochten zich op 17 maart melden in de Amsterdam RAI. Daar gingen zij gedurende 3 dagen de strijd aan tegen hun medefinalisten. De vakwedstrijden zijn gebaseerd op de kwalificatiedossiers en kunnen opgenomen worden in het onderwijsprogramma.