Jan Regtop erelid Groninger scheidsrechtersvereniging

Groningen - De Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken heeft Jan Regtop maandagavond benoemd tot erelid. Ze deed dit tijdens haar algemene ledenvergadering in het clubhuis van voetbalvereniging GRC Groningen.

Jannes Mulder uit Groningen werd in dezelfde vergadering tot lid van verdienste benoemd. Jan Ensing uit Roden en Geert Ellens uit Groningen werden gehuldigd omdat ze al 40 jaar lid zijn. Bert Volders uit Bedum kreeg als spelregelkampioen van de vereniging de Johan Roedersbokaal overhandigd.

Jan Regtop

Jan Regtop is sinds 1 januari 2016 lid van de Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken. De in Assen woonachtige Regtop stapte over van COVS-vereniging Centraal Drenthe, die per 1 januari is opgeheven. Regtop heeft grote verdiensten voor de arbitrage in het algemeen en de Centrale Organisatie voor Voetbal Scheidsrechters (COVS) in het bijzonder. Hij werd al in 1947 lid en was van 1953 tot 1976 bestuurslid van COVS Centraal Drenthe. Ook voor COVS Noord, de KNVB afdeling Drenthe en KNVB Noord heeft hij veel betekend. Als scheidsrechter reikte hij tot aan het betaalde voetbal. Regtop was erelid van Centraal Drenthe. Na de opheffing van die club en zijn overstap naar Groningen en Omstreken willen de Groninger scheidsrechters zijn erelidmaatschap overnemen en bevestigen.

Jannes Mulder

Jannes Mulder is dit jaar precies 25 jaar bestuurslid van Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken. Mulder is binnen het bestuur de grote regelneef, of het nu om een attentie bij een blessure gaat, het aanstellen van scheidsrechters voor oefenduels en toernooien of het bezoeken van vergaderingen van andere verenigingen. Naast zijn vele werk voor de Groninger scheidsrechters is de Stadjer ook rapporteur voor de KNVB en gastheer voor de media bij thuiswedstrijden van FC Groningen. In het verleden was hij als scheidsrechter actief in de top van het zaterdagvoetbal.

40 jaar lid

Jan Ensing uit Roden, nog altijd voorzitter van COVS district Noord, is ook per 1 januari overgestapt van COVS Centraal Drenthe naar Groningen en Omstreken. Hij is nu 40 jaar COVS-lid. Dat geldt ook voor Geert Ellens uit Groningen. De oud-scheidsrechter is nog altijd rapporteur. Bert Volders uit Bedum werd gehuldigd als spelregelkampioen. Tot slot werd afscheid genomen van Evert IJspeert, die na ruim 6 jaar het bestuur verlaat. Hij blijft  wel actief voor de vereniging.