Jan uit Westeremden wint Grunneger Veurleescup

Groningen - Jan van Baren van de Abt Emoschool in Westeremden heeft woensdag de Grunneger Veurleescup gewonnen. De 21ste editie van deze voorleeswedstrijd vond woensdag plaats in het Der Aa-Theater in Groningen.

Groep 7-leerling Jan won met het voorlezen van een fragment uit 'Nansie Koakelhenne' van Henri Wierth. Zijn beloning: een grote bokaal, uitgereikt door de - bijna officieel in functie - Groninger streektaalfunctionaris Ingeborg Nienhuis en een boekenpakket van de Stichting t Grunneger Bouk. Bovendien nodigde Rondvaartbedrijf Kool Jan uit voor een boottocht met 4 anderen op een door hem zelf te bepalen datum. Verder zal Jan volgend deel uitmaken van de jury bij de strijd om de 22ste Veurleescup.

Tweede en derde prijs

De tweede en derde prijs gingen naar respectievelijk Kas Jager van De Zandplaat in 't Zandt en Lycia Scholte van De Noordkaap in Uithuizermeeden. Ook zij kregen een beker en boeken van Stichtign t Grunneger Bouk.

Eervolle vermelding

Omdat het niveau behoorlijk hoog lag, kregen 2 deelnemers een eervolle vermelding: Venus Bassiri Mahmouddjeg en Brian Dokter, beiden van De Regenboog in Bedum. Juryledenwaren Gerben Scholte, winnaar van de 20ste Veurleescup, Grunneger schriefster Annie van Dijken en stadsdichter Kasper Peters.

Groninger Gezinsbode