'Cineragua' in RKZbios in Groningen

Groningen - De RKZbios in Groningen sluit de maand maart af met 2 films die vertoond worden in het kader van 'Cineragua' - een initiatief vanuit het 30-jarig bestaan van de Stedenband Groningen-San Carlos.

Zaterdag 26 maart draait het Spaanstalige (Engels ondertitelde) coming-of-age-drama 'Princesas Rojas', maandag 28 maart het Engelstalige (niet ondertitelde) 'Under Fire' (1983) met Nick Nolte en Gene Hackman.

Princesas Rojas

Nicaragua, 1985. De oorlog tussen de Sandinisten en de door de VS gesteunde Contra's is in alle hevigheid losgebarsten. De 11-jarige Claudia en haar zusje vluchten met hun ouders naar buurland Costa Rica. De ouders Magda en Felipe zijn beiden activisten die zich blijven inzetten voor de Sandinistische zaak. De kinderen worden afgeschermd van de activiteiten van de volwassenen en proberen hun draai te vinden in de nieuwe omgeving. Stiekem luisteren ze naar de gesprekken over de revolutionaire droom van Felipe en de uiteindelijke verdwijning van hun moeder. https://www.youtube.com/watch?v=ZVLR3DfrrlY

Under Fire

Nicaragua,1979. Aan de vooravond van de Sandinistische revolutie probeert fotograaf Russell Price (Nick Nolte) ter plaatse het toenemende conflict vast te leggen. Hij trekt op met een tv-journalist (Gene Hackman) en een radioverslaggeefster (Joanna Cassidy). Het duurt niet lang of Price kiest partij voor de links-nationalistische guerrilla's. Ondertussen borrelen er tussen de 3 onderling ook spanningen. https://youtu.be/IgsCN4-EP0Y Beide films beginnen om 20.30 uur. Entree: 7 euro (studenten 5 euro).