Hans Dagelet in theaterconcert ‘Violet, muziek voor morgen – de Werkman Suite’

Groningen - Met het pamflet ‘Aanvang van het violette jaargetijde’ riep Hendrik Werkman kunstenaars in 1923 op tot nieuwe moed en onafhankelijkheid. Deze hartenkreet is voor het Noordpool Orkest van Reinout Douma en acteur Hans Dagelet de inspiratie voor een theaterconcert met hiphop, drum-‘n-bass, jazz, trash, poetry slam, rock en de klanken van strijkers.

Met dit concert neemt Dagelet het stokje over van Werkman, die de kunstenaars in zijn pamflet opriep meer lef te tonen. ‘Het wordt tijd waarachtig, dat er iets gedaan wordt. Er MOET getuigd en gesproken worden’, schreef Werkman.

Splinternieuwe orkestmuziek

Componist Reinout Douma nam de uitdaging aan en maakte splinternieuwe orkestmuziek om de woorden van Werkman kracht bij te zetten. Hans Dagelet gromt, zingt, spreekt en fluistert teksten van Werkman en Willem de Wolf. De regie is in handen van Ko van den Bosch. ‘Violet, muziek voor morgen – de Werkman Suite’ speelt donderdag 7 april in de Stadsschouwburg Groningen. Aanvang: 20.15 uur. Kaartverkoop: www.de-oosterpoort.nl.