Instapmarkering bij vertrekhalte lijn 15

Groningen - De halte van lijn 15 op het hoofdstation in Groningen krijgt een zogeheten instapmarkering. Dit om het voor busreizigers duidelijk te maken waar de deuren van de dubbelgelede bussen uitkomen.

In combinatie met een ‘stopstreep’ voor de chauffeur, stopt de bus precies op de juiste plek en kunnen reizigers op de drukste halte van de lijn sneller instappen.

Studenten Hanzehogeschool

Studenten van de Hanzehogeschool bedachten in 2014 een oplossing voor de soms chaotische taferelen bij de bushalte. Met een tijdelijk aangebrachte markering werd deze oplossing getest. De halte (C) van lijn 15 op het hoofdstation heet nu een definitieve markering gekregen. Deze halte is exclusief voor dubbelgelede bussen en hier stappen, met name ’s ochtends, veel studenten tegelijk in.

Alleen lijn 15

Het is voorlopig niet de bedoeling dat de instapmarkering ook bij andere haltes komt. Op lijn 15 na, moeten reizigers in principe altijd bij de voorste deur instappen. Bovendien komen bij andere haltes ook bussen met een andere afmeting waardoor een instapmarkering juist verwarrend zou kunnen werken. Wethouder Paul de Rook legt woensdag 16 maart om 14.00 uur de laatste hand aan de instapmarkering.