Onderhoudswerkzaamheid op Ring West in Groningen

Groningen - Op de westelijke ringweg in Groningen vinden tussen 21 maart en 27 mei onderhoudswerkzaamheden plaats. Het betreft het deel tussen de Peizerweg (te hoogte van Vesta) en het Hoendiep (ter hoogte van de inrit van de woonboulevard). 

Van 4 tot 8 april en van 25 tot 29 april zijn op-en afritten afgesloten. Bedrijven blijven tijdens de werkzaamheden goed bereikbaar. Doorgaand verkeer mogelijk Doorgaand verkeer blijft in deze periode mogelijk. Het verkeer moet wel rekening houden met een beperkt aantal rijstroken en de afsluiting van op- en afritten. Voor de omgeving is er af en toe geluidsoverlast.

Werkzaamheden

De werkzaamheden bestaan uit het vervangen van de vangrails tussen de rijbanen, het schoonmaken en repareren van het beton en het schoonmaken van diverse schermen. Met name de werkzaamheden aan de vangrails zorgen voor geluidsoverlast.

Afsluitingen op-en afrit

De verwachting is dat van maandag 4 tot en met vrijdag 8 april de oprit vanaf de Peizerweg richting de westelijke ring Zuidhorn en vervolgens de afrit van de westelijke ring naar het Hoendiep wordt afgesloten. Van vrijdag 25 tot en met vrijdag 29 april is de oprit vanaf het Hoendiep in de richting van de Ring West/ Gasunie en vervolgens de afrit richting de Ring West/ Peizerweg afgesloten is. Op Koningsdag (27 april) zijn er geen afsluitingen.