Lisa Kos wint Odd Fellows Jeugdprijs en mag naar Amerika

Groningen - De 16-jarige Lisa Kos van het H.N. Werkman Stadslyceum in Groningen heeft de Groninger Odd Fellows Jeugdprijs gewonnen. 

De Odd Fellows in Nederland organiseren jaarlijks een essaywedstrijd - over een onderwerp rond de Verenigde Naties - met als hoofdprijs deelname aan de United Nations Pilgrimage for Youth (UNP). De UNP is een initiatief van de Amerikaanse tak van de Independent Order of Odd Fellows (IOOF), waarbij studerende jongeren in de leeftijd van 16 en 17 jaar op kosten van deze IOOF een kijkje achter de schermen van de Verenigde Naties in New York kunnen nemen.

87 inzendingen

In Groningen namen 87 leerlingen van het H.N. Werkman Stadslyceum deel aan deze essaywedstrijd. Uit de 87 inzendingen werden 3 genomineerden ondervraagd door een UNP-commissie, bestaande uit leden van alle loges uit de stad Groningen. De onderwerpen waren onder andere vluchtelingenproblematiek en kinderarbeid.

Odd Fellowgebouw

Vrijdag maakte commissievoorzitter Lodewijk Sweers in het Odd Fellowgebouw in Groningen de uitslag van de wedstrijd bekend. En kon hij mededelen dat Lisa Kon in juli deel gaat nemen aan de United Nations Pilgrimage for Youth.