'Nightingale meets Joke Smit' in VRIJDAG Theater

Groningen - Dames Twee speelt zaterdagavond 19 én zondagmiddag 20 maart de cabareteske muziektheatervoorstelling 'Nightingale meets Joke Smit' in het VRIJDAG Theater in Groningen.

Dames Twee bestaat uit Maaike van den Hoek uit Zuidhorn en Sandra van den Steen uit Groningen. Zij staan sinds 2015 samen op de vloer. Tekst en muziek zijn van eigen hand met aanvulling van composities van Jan Meiborg. Ben Smit tekende voor de eindregie.

Nightingale meets Joke Smit

In 'Nightingale meets Joke Smit' zijn Florence Nightingale en Joke Smit als sprekers uitgenodigd voor een belangrijk congres op Sint Maarten. Ze missen de boot. Voor deze twee heldinnen geen cruiseboot, maar een overtocht in een heel klein scheepje. De twee totaal verschillende vrouwen zitten in hetzelfde schuitje. Met genoeg tijd om elkaar beter te leren kennen. Wie zijn ze eigenlijk? Deze Britse mystica en Nederlandse feministe. Beroemd, gelukkig en ambitieus?

Dames Twee

Maaike van den Hoek, finalist van de eerste editie van het Groninger Studenten Cabaret Festival, volgde de regieopleiding in Groningen en deed mee aan de locatievoorstellingen 'Het Ruige Paradijs' en 'Swet 4'. Ze maakte de voorstellingen 'Aeneas' en 'Blauw', regisseerde voorstellingen bij Rederijkerskamer Eendracht en maakte met Jan Meiborg composities voor de voorstelling 'Er was eens een ezel', met animaties van Michiel Blumenthal. In 2015 is ze gestart met de Jeugdtheaterschool Zuidhorn. Sandra van den Steen stond in de finale voor de vertolking van Herman Broods 'Still Believe' en stond op het hoofdpodium van het Bevrijdingsfestival in Groningen met haar arrangement op The Lau’s 'Lied van de Vrijheid'. Ze maakte in 2012 de verbinding met het theater met haar muziektheaterstuk 'Kameleon'. Ze werkt nu aan het album 'Music tomy soul' dat uitkomt onder haar artiestennaam Bufu Sanna. Haar ervaringen als artiest op het podium deelt ze in haar zanglespraktijk bij Meiborgproducties. Meer informatie/ reserveren: www.damestwee.nl