Atte van Haastrecht langer bij Nic./ Alfa-college

Groningen - Atte van Haastrecht uit Jipsingboertange is ook komend seizoen als coach van de juniorenselectie verbonden aan korfbalclub Nic./ Alfa-college uit Groningen. Van Haastrecht is sinds de zomer van 2014 actief bij Nic./ Alfa-college A1.

Beide partijen hebben onlangs in de tussentijdse evaluaties aangegeven meer dan genoeg perspectief te zien om de aanstelling te verlengen.

Ontwikkeling van talenten

Het bestuur is zeer tevreden met het aanblijven van Van Haastrecht, die ook bondscoach van het nationale korfbalteam van Armenië is: “Bij het opleiden van talent is continuïteit in begeleiding belangrijk, dus het is mooi dat we de samenwerking voort kunnen zetten. Atte levert een belangrijke bijdrage aan het beter maken van spelers, waarbij het winnen van wedstrijden belangrijk is, maar de ontwikkeling van talenten voorop staat. Als club wil je graag dat je junioren aansluiting vinden bij de hogere seniorenteams en Atte vervult daarin een belangrijke rol."

Talententrainingen

Naast de coaching van de junioren blijft Van Haastrecht ook een voortrekkersrol vervullen in de Talententrainingen van Nic./ Alfa-college. Deze trainingen, verzorgd door ervaren trainers en -spelers, worden goed bezocht en zijn bedoeld om de korfbaljeugd in stad en regio Groningen van een impuls te voorzien.