Woningen met Knarrenhof op voormalige locatie De Vlint

Groningen - Op de voormalige locatie van basisschool De Vlint aan de Vuursteenstraat in Groningen worden 38 grondgebonden woningen gerealiseerd.

Het is de bedoeling 18 woningen daarvan in een zogenaamde ‘Knarrenhof’ te ontwikkelen. Dit is een woonplek voor ouderen in de vorm van een hofje, waarbij ‘zorg voor elkaar’ het uitgangspunt is. Het bouwen van woningen op de voormalige schoollocatie aan de Vuursteenstraat vormt de afronding van de woonbuurt Eelderzoom.

Goed en divers woningaanbod

Wethouder Roeland van der Schaaf is enthousiast over de plannen: “Nieuwe gezinswoningen aan de stadsrand van Groningen zijn een belangrijk middel om gezinnen in de stad te houden en nieuwe vormen van huisvesting voor ouderen maken het oudere Stadjers mogelijk langer zelfstandig te wonen. Dit project draagt dus in belangrijke mate bij aan een goed en divers woningaanbod in onze stad.”

Trebbe Wonen BV

De woningen, die ontwikkeld worden door Trebbe Wonen BV, variëren in prijs van € 189.000 tot € 295.750 vrij op naam. De 20 gezinswoningen komen langs de rand van het gebied en de 18 grondgebonden woningen voor ouderen worden in het binnengebied gerealiseerd. Deze woningen voor ouderen gaan tussen de 189.000 en 199.000 euro kosten. Voorwaarde voor het kunnen bouwen van een Knarrenhof is voldoende belangstelling vanuit de doelgroep.