Lezing over Jheronimus Bosch in Remonstrantse kerk

Groningen - Loes Rotshuizen geeft donderdag 24 maart in de Remonstrantse kerk in Groningen een lezing over Jheronimus Bosch.

Het is dit jaar 500 jaar geleden dat Jheronimus Bosch (in de volksmond: Jeroen) overleed. Zijn werk was in de late 15de eeuw baanbrekend anders. Zijn schilderijen hangen in musea over de hele wereld en inspireren nog altijd talloze bezoekers. Zowel in Museum Boijmans Van Beuningen als in het Noordbrabants Museum in 's Hertogenbosch zijn dit jaar grote tentoonstellingen te bezichtigen rond Bosch' werk. Deze tentoonstellingen waren voor Stichting Kunst In Zicht een lezing in Groningen te organiseren. In de lezing wordt ingegaan op de context van het werk van Jeroen Bosch en worden enkele werken besproken, met de nadruk op die werken die op de tentoonstellingen te zien zijn.

Loes Rotshuizen

Loes Rotshuizen studeerde kunstgeschiedenis in Amsterdam (VU) en Parijs (Sorbonne). Zij doceerde kunst- en cultuurgeschiedenis aan de Lerarenopleiding Beeldende Kunst en Vormgeving aan Noordelijke Hogeschool in Leeuwarden. Daarnaast is zij actief als docent in het HOVO in Noord Nederland. Tijd: 19.30 - 21.30 uur. Entree: € 12,50. Aanmelding: Boekhandel Van der Velde.