Ernest Faber voor 2 jaar naar FC Groningen

Groningen - FC Groningen heeft zojuist Ernest Faber gepresenteerd als zijn nieuwe hoofdtrainer. 'De Trots van het Noorden' en Faber kwamen een 2-jarige verbintenis overeen, met ingang van het seizoen 2016/ 2017.

FC Groningen heeft Ernest Fabers doorlopende overeenkomst met NEC afgekocht. In overleg met de Nijmegenaren is besloten de hoogte van de afkoopsom niet bekend te maken.

4 kandidaten

FC Groningen-directeur Hans Nijland meldde intensief te hebben gesproken met 4 kandidaten. Onder hen ook de huidige assistent-trainer Dick Lukkien. Nijland wilde de namen van de overige kandidaten niet bekendmaken. Volgens manager technische zaken Peter Jeltema past het aanstellen van Ernest Faber in de vernieuwingsslag die FC Groningen aan het maken is.

Oog voor detail

Faber noemde het 'fantastisch hier te mogen zijn'. Hij omschreef zichzelf als een energieke trainer met oog voor detail, die houdt van hard werken en lang trainen. De Brabander is voornemens zich met zijn gezin in de omgeving van Groningen te vestigen. Hij zei reistijd te beschouwen als verloren tijd.