'BOLD' in galerie with tsjalling in Groningen

Groningen - In galerie with tsjalling in Groningen wordt zaterdag 12 maart de expositie 'BOLD' geopend. Met werk van Anuli Croon en Nick Renshaw.

Het werk van Anuli Croon en Nick Renshaw kenmerkt zich door een simpele, maar krachtige beeldtaal. Hoewel de kunstenaars een verschillend medium gebruiken, namelijk schilderkunst en keramiek, weten ze op een vergelijkbare, directe manier met de kijker te communiceren.

Anuli Croon

De schilderijen en werken op papier van Anuli Croon (Leeuwarden, 1964) laten constructies zien die personages, interieurs en delen van een stad als een identiteit neerzetten. De kunstenaar werkt in een beeldtaal die zowel direct en helder is, als een sterke mate van abstractie in zich draagt. De onderwerpen van de werken zijn opgebouwd uit een verzameling van visuele elementen van verschillende oorsprong, die door middel van verfrollers, kleine penselen, plakband, liniaal, zelfgemaakt sjablonen en stempels op de drager zijn gezet.

Nick Renshaw

Nick Renshaw (Yorkshire, 1967) woont en werkt afwisselend in Nederland en China aan zijn oeuvre van voornamelijk keramische sculpturen. Zijn werk is beïnvloed door de verschillende culturele identiteiten waarmee hij door de jaren heen geconfronteerd is. Zijn beelden zijn vrijwel altijd eenvoudige figuren die uit verschillende materialen, zoals porselein en aardewerk, zijn opgebouwd, en waarvan de huid van geglazuurde en niet-geglazuurde delen een belangrijke rol speelt. De expositie loopt tot en met 9 april. Meer informatie: www.withtsjalling.nl/bold