Kledingactie scholen voor cliënten Voedselbank Stad Groningen

Groningen - Basisscholen zamelen donderdag 10 en vrijdag 11 maart (kinder)kleding in voor cliënten van Voedselbank Stad Groningen.

De voedselbank-cliënten kunnen vanaf dinsdag 22 maart gratis kleding winkelen bij kledingbank Maxima aan de Oosterhamriklaan 91. De voedselbank en kledingbank Maxima werken nauw samen om de bezoekers van gratis levensmiddelen, non-food en kleding te kunnen voorzien.

Tekort aan kinderkleding

Er is al veel kleding voor Maxima verzameld: van particulieren en restpartijen van winkels. Aan kinderkleding is echter een tekort. Kinderkleding wordt vaak doorgegeven binnen de familie- en kennissenkring. Goede kleding is voor kinderen erg belangrijk. Het vergroot het zelfvertrouwen en het voorkomt vaak pestgedrag. Daarom deze actie met de basisscholen in de stad.

Inbrengen bij scholen

Modieuze, schone kleding - vooral kinderkleding - schoenen en (kinder)boeken kunnen donderdag 10 en vrijdag 11 maart worden ingebracht bij de volgende scholen:
  • Borgmanschool, Vinkenstraat 1;
  • Siebe Jan Boumaschool, Oliemuldersweg 47;
  • De Heerdstee, Bentismaheerd 1;
  • De Triangel, Rode Kruislaan 78;
  • Widar Vrijeschool, Merwedestraat 41;
  • Kath. Daltonschool Bisschop Bekkers, Siriusstraat 1.
Vanaf 22 maart kan kleding van maandag tot en met vrijdag tussen 10.00 en 16.30 uur rechtstreeks bij Kledingbank Maxima worden gebracht. Vanaf 1 april wordt iedere week op vrijdag van 16.00 tot 18.00 uur kleding ingezameld in het MFC De Wijert/ Helpman.