Paul Volleberg in 'Gasten' in Atelier Henk Kraayenzank

Groningen - In Atelier Henk Kraayenzank in Groningen wordt zaterdag 12 maart een nieuwe expositie geopend in de reeks duotentoonstellingen 'Gasten'. In deze nieuwe expositie ontvangt Henk Kraayenzank Paul Volleberg.

In het werk van beide kunstenaars valt een affiniteit met de arte povera te bespeuren. Ieder werkt daarnaast op zijn eigen manier met collage- en assemblagetechnieken.

Uitgekristalliseerd idee

In het werk van Kraayenzank zijn de sporen van zijn zoektocht tijdens het maakproces onderdeel van het kunstwerk, bij Volleberg is het idee uitgekristalliseerd voor hij aan de uitvoering begint. Vandaar dat het ruimtelijke werk van Volleberg bedrieglijk helder lijkt. In Vollebergs werk zijn materialen, voorwerpen of foto's die door iedereen onmiddellijk herkend worden met grote zorgvuldigheid aan elkaar gekoppeld. Hierdoor ontstaat een nieuwe wereld, iets dat een verhaal lijkt te willen vertellen. De tentoonstelling loopt tot en met 17 april. Atelier Henk Kraayenzank is op zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.30 uur en op afspraak (050-3135798) geopend.