Ring Oost komend weekend afgesloten voor verkeer

Groningen - De oostelijke ringweg in Groningen is van vrijdag 11 maart 19.00 uur tot maandag 14 maart 06.00 uur tussen Beijum-Zuid en Kardinge afgesloten voor verkeer. Dit vanwege het inrijden van het nieuwe fietsecoduct Meedenpad.

Het bestemmingsverkeer wordt omgeleid via een plaatselijke omleidingsroute. Sport- en Recreatiecentrum Kardinge blijft ook bereikbaar. Niet-bestemmingsverkeer wordt geadviseerd vooral de omleidingsroute via de zuidelijke en noordelijke ringweg te rijden. Bij eerdere, soortgelijke omleidingen bleek dat het verkeer binnendoor onherroepelijk vast loopt.

Inrijden nieuw viaduct

Het inrijden van het nieuwe viaduct gaat met enig spektakel gepaard. Divers groot materieel zal aanwezig zijn om het dek van het nieuwe viaduct - dat al die tijd naast de oostelijke ringweg ter hoogte van Kardinge in aanbouw is geweest - op zijn plek in te rijden. Vrijdagavond wordt het dek al vanaf Kardinge klaar gezet op de ringweg. Belangstellenden kunnen de werkzaamheden zaterdag het beste van het parkeerterrein bij Kardinge/ Alfa-college waarnemen.

Afrondende werkzaamheden

Fietsers en voetgangers kunnen het nieuwe fietsecoduct niet direct gebruiken. Eerst vinden nog wat afrondende werkzaamheden plaats. Met het inrijden van het fietsecoduct Meedenpad, zijn de beide geplande fietsecoducten op de ringweg klaar. Het fietsecoduct Stadsweg is eind oktober 2015 in gebruik genomen.