Lezing Egbert Tellegen in Humanistisch Centrum over kapitalisme

Groningen - Egbert Tellegen geeft dinsdag 15 maart een lezing in het Humanistisch Centrum in Groningen. Deze lezing is getiteld: 'Kapitalisme en de achteruitgang van de aarde'.

Met deze voordracht wordt een 3-delige lezingenserie rond het thema 'De Grote Transitie', georganiseerd door de afdeling Groningen-Assen van Nivon, afgetrapt. 'De Grote Transitie' is het manifest van het Platform voor Duurzame en Solidaire Economie. Alle sprekers zijn/ waren betrokken bij dit platform.

Egbert Tellegen

Egbert Tellegen is socioloog, emeritus hoogleraar milieukunde (UvA). Hij is auteur van het boek 'Afscheid van het kapitalisme' en achterkleinzoon van oud-rector magnificus Bernardus Tellegen van de RUG. Egbert Tellegen pleit voor een andere economische orde waarin ondernemers op professionele wijze de belangen van consumenten en werknemers en de draagkracht van de aarde tegen elkaar afwegen.

Aanmelding

De lezing duurt van 19.30  tot 21.30 uur. Entree: € 4,50 (Nivon-leden € 3). Aanmelding (verplicht): eerlijkengroengras@nivonnoord.nl of 050 - 5417010.