Presentatie boek over Martin Tissing bij Philip Elchers

Groningen - Bij Philip Elchers in Groningen wordt zaterdag 12 maart het boek 'Martin Tissing - Zelfportret als dromer' van Dick Siersema gepresenteerd. Deze uitgave verschijnt naar aanleiding van Tissings 80ste verjaardag in maart.

Dick Siersema schetst in het boek in 13 tekstminiaturen een portret van de kunstenaar op de drempel van de ouderdom. Martin Tissing blikt terug op zijn leven en kunstenaarschap. Verder bevat het boek werk uit Tissings intiemste magazijn, werk dat nooit eerder geëxposeerd is geweest.

Beperkte oplage

Omslag-MT'Martin Tissing - Zelfportret als dromer' verschijnt in een eenmalige oplage van 250 exemplaren. Naast de standaardeditie zijn er 15 exemplaren uitgevoerd als luxe editie. Deze editie werd genummerd en gesigneerd, en is voorzien van een in serie gemaakte, unieke aquarel met een beeld-/ bladformaat van 16,5 bij 21 centimeter. Martin Tissing inspireerde deze aquarellen op een van zijn recentste schilderijen. Bij Philip Elchers is een expositie ingericht met aquarellen uit verschillende perioden van de afgelopen decennia.

Boekpresentatie

De boekpresentatie is om 16.00 uur. Directeur Han Steenbruggen van Museum Belvédère houdt een korte speech. "Martin Tissing behoort tot de belangrijkste naoorlogse kunstschilders die Groningen heeft voortgebracht", meent hij.