International Cycling Film Festival Groningen in RKZbios

Groningen - De RKZbios in Groningen vormt zaterdag 12 maart het decor voor de eerste editie van het International Cycling Film Festival Groningen.

Binnen dit festival worden een middag- en een avondprogramma onderscheiden. Het (gratis) middagprogramma, dat om 16.00 uur, staat in het teken van avontuurlijke fietsreizen. Op de tourfiets door Mongolië, met een mountainbike door de bergen van Georgië of op zoek naar verlaten hutten in Schotland.

Hoofdprogramma

Het avond-/ hoofdprogramma, dat om 20.00 uur begint, viert de fietscultuur in al zijn aspecten. Met onder meer een documentaire over een fietsenmaker in de Jordaan, een spoof van de Hollywood-kaskraker 'Drive' en een film over het emotionele afscheid van een trouw stalen ros. In totaal worden 17 korte films vertoond. Hierna spelen 2 bands (rock 'n roll en punk) in de bar van het Oude RKZ, op steenworp afstand van de RKZbios.

ICCF

Het ICFF bestaat dit jaar 10 jaar. Na Herne & Wiesbaden in Duitsland en Krakau & Katowice in Polen staat het festival nu ook in Groningen op de agenda. Een kaartje voor het hoofdprogramma kost 7 euro (studenten/ Stadjerspas 5 euro).