Protestfilmpje ROOD Groningen tegen Nederlandse bommen op Syrië

Groningen - De afdeling Groningen van ROOD, Jong in de SP heeft een protestfilmpje gelanceerd tegen de Nederlandse bombardementen op Syrië.

In het filmpje spreken Groningse jongeren zich via de leus 'Niet In Mijn Naam' uit tegen de Nederlandse inmenging in Syrië. Woordvoerder Floor Mertens van ROOD Groningen: “De burgeroorlog in Syrië heeft inmiddels meer dan 260.000 slachtoffers gemaakt. 10 miljoen mensen zijn voor het geweld op de vlucht geslagen. De mensen in Syrië schreeuwen om humanitaire hulp. Met nog meer bombardementen maak je dat probleem alleen maar groter. Met dit filmpje willen we duidelijk maken dat veel jongeren in Groningen hier ook zo over denken.”

Weinig historisch besef

Volgens de SP-jongeren vertoont de Nederlandse regering weinig historisch besef met de keuze om in Syrië luchtaanvallen uit te voeren. Mertens: “In Irak en Afghanistan hebben we gezien dat je met bommen geen vrede en democratie brengt, maar juist meer oorlog en meer geweld. Als ROOD bouwen we daarom in heel Nederland aan een beweging tegen de bommen. In Groningen houden we volgende week onze eerste actieavond.”

Actieavond

Deze actieavond vindt woensdag 9 maart vanaf 19.30 uur plaats aan de Nieuwe Boteringestraat 74 in Groningen.