Bridgeclub ’t Vinkhuys viert 30-jarig bestaan

Groningen - Bridgeclub 't Vinkhuys uit Groningen bestaat 30 jaar. Dat wordt donderdag 10 maart gevierd met een receptie (vanaf 16.00 uur) in 't Vinkhuys.

Bridgeclub ’t Vinkhuys werd op 6 maart 1986 opgericht door Dicky de Vries, Ben Dölle en Kees Zwanenburg. Zwanenburg werd penningmeester, voorzitter en wedstrijdleider van de kersverse club. Johann de Wolf vervulde in de beginjaren ook een belangrijke rol: hij assisteerde Kees Zwanenburg bij diens taken als voorzitter en volgende hem na diens overlijden in 2006 op als wedstrijdleider. Dit hield hij tot eind 2014 vol. Verder heeft De Wolf, die in november 2015 het lidmaatschap van de club opzegde, veel bridgecursussen gegeven, zowel aan beginners als aan gevorderden. Leo van der Molen is nu voorzitter van Bridgeclub ’t Vinkhuys. Hij is de opvolger van Ben Dölle, die vorig jaar op 92-jarige leeftijd overleed. Medeoprichter Dölle vervulde jarenlang een dubbelfunctie als voorzitter en penningmeester. Gerrit Smits nam de taken van Ben Dölle over als penningmeester. Sinds januari 2015 is hij ook wedstrijdleider.

Vaste onderdelen

Vaste onderdelen in de programmering van Bridgeclub 't Vinkhuys zijn de kerstdrive, de paasbrunch en de feestelijke slotdag van het seizoen, waarop de Zwanenburgbokaal wordt uitgereikt aan de beste spelers van het afgelopen jaar. De club telt op dit moment 36 leden. Zij bridgen iedere donderdag, tussen 14.00 en 17.00 uur. Meer informatie/ aanmelding: Fien Niemeijer, tel. 050 - 577 4356.