Heropening theehuis Selwerderhof op 12 maart

Groningen - Het in oktober door een brand getroffen theehuis op begraafplaats Selwerderhof in Groningen wordt zaterdag 12 maart heropend.

Dit wordt die dag tussen 13.00 en 16.00 uur gevierd. Met onder meer een gratis kopje koffie of thee met 'iets lekkers erbij'. Bovendien staat tussen 13.00 en 14.00 uur een aantal 'bijzondere vrijwilligers' in de bediening.

Binnenbrand

Het theehuis op Selwerderhof werd in de nacht van 2 op 3 oktober 2015 getroffen door een binnenbrand. Geen grote brand, maar wel één met grote gevolgen. Het theehuis moest meteen gesloten worden. Bezoekers en vrijwilligers stonden voor een dichte deur.

Kortsluiting

De oorzaak bleek kortsluiting te zijn. Alle spullen, meubels en apparaten moesten uit het theehuis worden gehaald. Het plafond en een deel van de keuken moesten worden uitgebroken. De gehele eet- en drankvoorraad werd afgekeurd voor consumptie en verkoop.

Rookgeur

Het gespecialiseerde schoonmaakbedrijf Polygon constateerde dat het onmogelijk was de balie en de keukenblokken met de kastjes goed schoon te krijgen. De rookgeur ging er niet uit. Daarom moest alles worden vernieuwd; op maat gemaakt, precies passend in de kleine theehuiskeuken. Ook werd volledig nieuwe elektriciteitsbekabeling aangelegd.