Solo-expositie Tobi van Ringen in Galerie Noord

Groningen - In Galerie Noord in Groningen wordt zaterdag 5 maart Tobi van Ringens solo-expositie 'My Space' geopend. Deze expositie loopt tot en met 31 maart.

Tobi van Ringen is in 2013 afgestudeerd aan Academie Minerva in Groningen. Ze exposeert sindsdien regelmatig in het hele land. In de zomer vertegenwoordigde ze de provincie Drenthe op het Symposion Gorinchem 2015, dat door prinses Beatrix werd geopend. In de expositie ‘My Space’ onderzoekt Van Ringen hoe je je verhoudt tot ruimte. De titel ‘My Space’ is, volgens de kunstenares, een ode aan ruimtes binnen ruimtes. Het is een onderzoek naar persoonlijke ruimte in gedeelde ruimte, maar ook het omarmen van holle, loze en verloren ruimte. In haar grafische werk gebruikt ze vlakken en lijnen om ruimte te suggereren.

Installatie van tape

Bij Galerie Noord maakt Van Ringen een installatie van tape die haar eigen gang gaat binnen de gegeven kaders en daarmee haar eigen ruimte(n) creëert. “In deze expositie ben ik op zoek naar hoe ruimte zich aan mij voordoet. Wat zie ik en hoe kijk ik. Wat ervaar ik aan ruimte als ik afgesloten ben. Bestaat ruimte buiten mij en is die ruimte van mij of is het slechts ‘geleende ruimte’.”