Low Car Diet: welk bedrijf maakt de meeste duurzame kilometers

GRONINGEN -  Urgenda en Groningen Bereikbaar houden in april de Groningse editie van de mobiliteitswedstrijd Low Car Diet.

Hierbij worden bedrijven (en hun medewerkers) uitgedaagd de reis van en naar het werk 30 dagen zo duurzaam mogelijk af te leggen. Op die manier besparen bedrijven op hun reiskosten, is er minder CO2-uitstoot en krijgen medewerkers meer beweging.

Duurzame vormen van werk en vervoer

Het Low Car Diet Groningen loopt van 1 tot en met 30 april. De wedstrijd biedt medewerkers de kans om andere, duurzame vormen van werk en vervoer uit te testen, zoals (deel-) fietsen, (high speed) e-bikes, alternatieve werk- en vergaderlocaties, het openbaar vervoer en elektrische en deelauto’s. Via de online tool 'Carbon Manager' krijgen de deelnemende bedrijven inzicht in het reisgedrag van de medewerkers tijdens de wedstrijd.

Mobiliteitswedstrijd

Het Low Car Diet van Urgenda is de grootste duurzame mobiliteitswedstrijd tussen bedrijven en collega's onderling in Nederland. In totaal hebben 150 bedrijven en 1500 deelnemers, onder wie 100 directeuren, sinds 2012 ervaren hoe het is om anders te reizen. In 2015 bespaarden bedrijven door deelname gemiddeld 30 % op hun kosten, bewogen medewerkers 40 % meer en reisden ze 50 % schoner.

Groningen Bereikbaar

Groningen Bereikbaar ondersteunt het Low CarDiet niet alleen om duurzaam reizen te stimuleren. Anders reizen en werken leidt, meent Groningen Bereikbaar, ook tot minder drukte op de weg en een betere bereikbaarheid van Groningen tijdens grote projecten als de ombouw van de zuidelijke ringweg. Bedrijven kunnen zich tot 10 maart 2016 aanmelden. Meer informatie: www.groningenbereikbaar.nl.